Plannen en organiseren met pubers

Pubers willen best dat jij helpt met huiswerk, zodat zij meer tijd hebben voor leuke dingen, maar hoe zorg je ervoor dat de jongere door jouw begeleiding echt beter leert plannen en organiseren?

De inhoud

Als je werkt aan het vergroten van de zelfstandigheid met pubers, dan leer je jongeren beter te plannen en te organiseren. Maar hoe doe je dat als jongeren ADHD hebben of autisme? Als ze faalangstig zijn of niet gemotiveerd. In deze training krijg je praktische handvatten en strategieën die je direct kan inzetten in jouw begeleiding(en). Het gaat onder andere over hoe je de zelfstandigheid en het reflectievermogen vergroot, wat je doet als een jongere niet van plan is een agenda te gebruiken of afspraken niet nakomt en hoe je de verwachtingen van ouders over de resultaten kan managen.

Wat je krijgt...

  • Informatie over de ontwikkeling van pubers en het puberbrein;
  • Oplossingsgerichte technieken die je kan inzetten om jongeren gemotiveerd te houden;
  • Uitleg over metacognitieve vaardigheden en technieken hoe je die aanleert bij jongeren;
  • Een concrete methode om van week tot week te gebruiken;
  • Ruimte om te sparren met andere begeleiders over waar jij tegenaan loopt in de begeleiding;
  • Handout met alle technieken en vragen die je direct kan inzetten in je begeleiding.

Voor wie?

Begeleiders  van Inzowijs die jongeren (middelbare school) begeleiden met als (één van de) doel(en) het vergroten van de zelfstandigheid: verbeteren van de plannings- en organisatievaardigheden.

Trainer

Zorgcoördinatoren Esmey Merk en Roanne van Gelder.

Goed om te weten

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!*Lees hier onze privacyverklaring.