Oplossingsgericht werken met autisme

Oplossingsgericht werken is een methodiek die Inzowijs in alle begeleidingen gebruikt. Tijdens deze training leer je hoe je de verschillende oplossingsgerichte technieken toepast in de samenwerking met kinderen en/of jongeren met autisme.

De inhoud

Bij oplossingsgericht werken ga je aan de slag met wat kinderen zelf graag willen leren. Je sluit aan bij hun unieke kwaliteiten. Juist bij kinderen met autismespectrumstoornissen kan oplossingsgericht werken het verschil maken! In deze training bespreken wij de achtergrond van de methode en krijg je praktische handvatten, oefeningen en spelvormen voor in jouw begeleiding. Je leert onder andere hoe je tot doelen komt, hoe je schaalvragen toepast bij diverse doelgroepen en hoe je omgaat met een kind dat niet goed kan of wil praten over zichzelf.

Wat er aan bod komt…

  • kennis over de achtergrond en visie van oplossingsgericht werken;
  • oefeningen voor het toepassen van alle stappen binnen het oplossingsgericht werken;
  • uitleg over werken met kinderen met autisme (basiskennis is vereist);
  • oefenen met specifieke technieken om oplossingsgericht te werken;
  • hulp bij vragen over motivatie en verwachtingen van ouders en/of school;
  • ruimte om te sparren met andere begeleiders.

Voor wie?

Begeleiders van Inzowijs die de training Oplossingsgericht Werken - praktische handvatten in de begeleiding hebben gevolgd en werken met een kind met een autismespectrumstoornis of aanverwante problematiek. Let op: de training is niet geschikt als je werkt met een kind onder de zes jaar of een kind dat ernstige taalproblemen heeft.

Trainers

Zorgcoördinatoren van Inzowijs.

Goed om te weten

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!


*Lees hier onze privacyverklaring.