Oplossingsgericht werken met autisme

Oplossingsgericht werken; de methodiek die Inzowijs gebruikt. Maar wat nu als het kind dat je begeleidt een autismespectrumstoornis heeft? Dan is dat nog niet zomaar gedaan! In deze training leer je hoe je de verschillende oplossingsgerichte technieken toepast bij kinderen met autisme.

De inhoud

Bij oplossingsgericht werken ga je samen met het kind aan de slag met wat hij of zij zelf zou willen leren. Je sluit aan bij de unieke kwaliteiten van het kind. Juist bij kinderen met autismespectrumstoornissen kan oplossingsgericht werken het verschil maken. In deze training bespreken we de achtergrond en visie en krijg je praktische handvatten, oefeningen en spelvormen die je direct kunt inzetten binnen jouw begeleiding(en). Je leert onder andere hoe je tot doelen komt, hoe je schaalvragen toepast bij diverse doelgroepen en hoe je omgaat met een kind dat niet goed kan of wil praten over zichzelf.

Wat je krijgt...

  • Kennis over de achtergrond en visie van oplossingsgericht werken;
  • Oefening met het toepassen van alle stappen binnen het oplossingsgericht werken;
  • Uitleg over werken met autismespectrumproblematiek (basiskennis is vereist);
  • Oefening met specifieke technieken om oplossingsgericht te werken bij kinderen en jongeren met ASS;
  • Hulp bij vragen over motivatie en verwachtingen van ouders/school;
  • Ruimte om te sparren met andere begeleiders over waar jij tegenaan loopt in de begeleiding;
  • Handout met alle technieken en vragen die je direct kan inzetten in je begeleiding.

Voor wie?

Begeleiders van Inzowijs die de training Oplossingsgericht Werken - praktische handvatten in de begeleiding al hebben gevolgd en die werken met een kind met een autismespectrumstoornis of aanverwante problematiek. Let op: de training is niet geschikt als je werkt met een kind <6 of een kind dat ernstige taalproblemen heeft.

Trainers

Ismay Heijerman en Franca Lieffering-van Eck (opleidingscoördinatoren van WIJS).

Goed om te weten

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!


*Lees hier onze privacyverklaring.