WIJ Schetsen, tekentools voor begeleiders

Inzowijs werkt op kantoor, tijdens gesprekken en tijdens de begeleiding zoveel mogelijk visueel. Door visueel te werken kom je eerder tot de kern en is het scheiden van hoofd- en bijzaken makkelijker. Met tekenen wordt er meer gecommuniceerd op kindniveau, waardoor het voor hen makkelijker is om het gesprek of de situatie te begrijpen.

De inhoud

Tijdens de training WIJ Schetsen, tekentools voor begeleiders nemen de trainers je mee in het visueel werken in de praktijk. Wij staan kort stil bij waarom wij tekenen, de verschillende manieren van tekenen, de symbolen die gebruikt worden tijdens het visueel werken binnen Inzowijs en hoe dit alles in te zetten binnen de begeleiding. In de training ga je praktisch aan de slag met tekenen en is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Wat je krijgt...

  • Waarom tekenen in de begeleiding nuttig is;
  • Voorbeelden van het gebruik van symbolen;
  • Handvatten hoe dit in te zetten in de begeleiding;
  • Oefenen met tekenen.

Voor wie?

Alle begeleiders van Inzowijs die enthousiast worden van tekentools en behoefte hebben aan handvatten voor het visualiseren van bijvoorbeeld begeleidingsdoelen.

Trainers

Franca Lieffering-van Eck en Ismay Heijerman (opleidingscoördinatoren van WIJS).

Goed om te weten

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!*Lees hier onze privacyverklaring.