Oplossingsgericht werken - praktische handvatten in de begeleiding (verplicht)

Inzowijs werkt volgens uitgangspunten van de oplossingsgerichte therapie. Dit betekent dat wij de (persoonlijke) ontwikkeling van cliënten zodanig stimuleren dat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Er wordt gewerkt met concrete en haalbare doelen voor zowel de cliënt als het gezin.

De inhoud

Tijdens de training Oplossingsgericht werken – praktische handvatten in de begeleiding, nemen de trainers je mee in het oplossingsgericht werken in de praktijk. We staan kort stil bij de theorie en uitgangspunten van het oplossingsgericht werken, waarom we bij Inzowijs volgens deze werkwijze begeleiden en wat we van jou als begeleider hierin verwachten. Tijdens de training is er daarnaast genoeg tijd om interactief aan de slag te gaan met de praktische toepassingen.

Wat je krijgt...

  • Waarom wij bij Inzowijs oplossingsgericht werken toepassen en belangrijk vinden;
  • Welke 'basishouding' verwachten wij van begeleiders?
  • Uitleg over verschillende gespreksvaardigheden;
  • Oefenen met de schaalvraag (enkel basis, voor toepassing op diverse problematiek zie: training Oplossingsgericht werken met autisme);
  • Hulp bij vragen over motivatie en weerstand van het kind/de jongere bij jou in begeleiding; 
  • Tips voor oplossingsgerichte tools (spellen en boeken) om in je begeleiding toe te passen. 

Voor wie?

Verplicht voor alle begeleiders van Inzowijs! Je komt meer te weten over de oplossingsgerichte werkwijze van Inzowijs. Waarom werken wij zo, wat wordt er van jou als begeleider verwacht en hoe pas je dit toe in je begeleiding. Wij bespreken de basishouding en -technieken om toe te passen in je begeleiding. Heb je behoefte aan toepassing op specifieke complexere casuïstiek, neem dan een kijkje bij de training Oplossingsgericht werken met autisme.

Trainers

  • Ismay Heijerman en Franca Lieffering-van Eck (opleidingscoördinatoren van WIJS).
  • Zorgcoördinatoren Caitlin de le Cluse, Margot Heijjer en Roanne van Gelder.

Goed om te weten

Wij vinden het belangrijk dat elke begeleider op de hoogte is van alle informatie die tijdens de training wordt aangeboden. Daarom is ons streven dat alle begeleiders binnen Inzowijs deze training hebben gevolgd. Je krijgt dan ook voor deze training 2 uur uitbetaald.

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!

*Lees hier onze privacyverklaring.