Signaleren en melden van kindermishandeling (verplicht)

In Nederland komen jaarlijks naar schatting 120.000 tot 160.000 kinderen thuis in aanraking met kindermishandeling. Aan dit geweld overlijden gemiddeld 50 tot 80 kinderen. Het is essentieel voor al deze kinderen dat mensen in hun nabije omgeving dit opmerken en er iets mee doen!

De inhoud

Wat kan jij doen? Als professional binnen de zorg en dus als begeleider van Inzowijs kan je met deze kinderen en hun gezinnen in aanraking komen. Het is daarom van groot belang dat je de signalen die kunnen wijzen op kindermishandeling herkent, kan interpreteren en weet wat je ermee moet doen. Daarnaast ben je als begeleider verplicht om volgens de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld te werken.

Wat je krijgt...

Door middel van het uitwisselen van informatie, interactief bespreken van casussen, filmpjes en een spel, weet jij na afloop van de training:

  • De definitie en prevalentie van kindermishandeling in Nederland;
  • De gevolgen van kindermishandeling op korte en lange termijn;
  • Wat mogelijke signalen zijn die kunnen wijzen op kindermishandeling;
  • Wat wij van jou verwachten als begeleider van Inzowijs, maar ook wat jij van ons kan verwachten;
  • Hoe je de 5 stappen van de (aangescherpte) meldcode doorloopt;
  • De rol van cultuur en normen en waarden in het interpreteren van signalen.

Voor wie?

Verplicht voor alle begeleiders van Inzowijs.

Trainers

Jette Gaasbeek en Willemijn Kemp (aandachtsfunctionarissen zorgelijke signalen en veiligheid).

Goed om te weten

Wij vinden het belangrijk dat elke begeleider op de hoogte is van alle informatie die tijdens de training wordt aangeboden. Daarom is ons streven dat alle begeleiders binnen Inzowijs deze training hebben gevolgd. Je krijgt dan ook voor deze training 2 uur uitbetaald.

Wij hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar, vol = vol. Wij streven ernaar binnen één week je aanmelding via de mail te bevestigen. Indien je onverhoopt niet kan deelnemen aan de training horen wij dit graag zo spoedig mogelijk en uiterlijk één week voorafgaand aan de training via opleiding@inzowijs.nl.


Meld je aan!
*Lees hier onze privacyverklaring.